bjesk-banner

Bjesk er et gammelt ord der stammer fra Vendsyssel som betyder krydresnaps eller bitter. Her på egnen er den lokale bjesk blevet lavet af de fastboende igennem mange generationer. Metoden er simple, pluk nogle bær, urter og planter læg dem i en flaske klar snaps og vent til smagen er tilfredsstillende.

Skagen Bjesk er lavet på bær, urter og plante som henover sommeren bliver plukket på heden omkring Skagen. Derefter ligger det og trækker i en klar bjesk i 6-8 måneder. Den klare bjesk har vi udviklet i samarbejde med Den Bornholmske Spritfabrik og er specielt egnet til at lave udtræk på.
Essensen er efter 6-8 måneder meget kraftig og skal fortyndes inden vi hælder den på flaske. Helt hvor meget variere fra år til år, det kommer an på vind og vejr.

Bjesken fås i 8 varianter og hvert år til jul, laves en helt special juleblanding som kun laves i 1000 eksemplarer.